De ce nu mă duc la referendumul doamnei Udrea


Ideea ca Bucureștiul să fie condus în întregime de primarul general al capitalei și de consiliul general al Municipiului Bucrești (inclusiv sectoarele),  nu este una rea. Modul în care Elena Udrea încearcă să promoveze această idee este însă dubios ceea ce mă îndreptășesc să cred faptul că scopul referendumului este în fapt retrograd. Este o încercare de a readuce în subordonare politică  unică un miliard de EURO și în utilizare personală beneficiii care pot deriva din acest control politic. Gen parcările Dalli.

Întrebările. Pentru procăriile astea mă cheamă doamna Udrea la vot, în 19 iunie? Care este relevanța lor? Cum pot fi urile răspunsurile la aceste întrebări? Să vedem ce ne întreabă doamna Udrea:

1. Sunteți mulțumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?

2. Vă doriți o capitală cu 6 sectoare și o administrație?

3. Vă doriți o capitală cu 6 sectoare și 7 administrații?

4. Sunteți mulțumiți de curațenia din capitală?

5. Vă doriți o arhitectură unitară pentru București?

6. Sunteți de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?

7. Sunteți de acord ca Bucureștiul să fie condus de primarul general și CGMB?

Pentru prima întrebare, nu, nu sunt mulțumit. Dar nu sunt mulțumit nici de modul în care s-a dezvoltat țara. Și nu sunt mulțumit nici de modul în care doamna Udrea gestionează ministerul dezvoltării regionale. Și nu sunt mulțumit nici de modul în care cel mai longeviv primar la capitalei și cel mai longeviv ministru al transporturilor a gestionat capitala și transporturile. Și anume păgubos.  Și nu sunt mulțumit nici că în sectorul 3 în care locuiesc, primarul Negoiță tolerează hingherismul de mașini pe banii mei. Care este relvanța acestei întrebări?  Și nu sunt mulțumit nici că impozitele locale s-au majorat de la dublu până la 20 de ori din cauza unor primari de sector cu inteligență discutabilă și unor guvernanți cu lipsa de inteligență confirmată.

2. Îmi doresc o capitală bine gestionată. În care cei care au pus borduri unde nu era cazul să plătească. În care cei care au asfaltat unde nu era cazul să plătească. În care cei care au pus fântâni unde nu era cazul să plătească. Culmea e că exact aceștia mă cheamă acum la referendum.

3.  Întrebarea cu arhitectura unitară are exact aceeași relevanță cu ”dacă o prefer pe doamna Udrea blondă sau brunetă”. Întrebarea 4 este exact în același ton. Intrebarea 6 este cretină(nu retorică ci cretină) pentru simplul motiv că o reducere a cheltuielilor aparatului administrativ nu conduce automat la o utilizare eficientă a banilor. Iar întrebarea 7 este de-a dreptul tâmpită. Consilieri generali ai municipiului București și domana Udrea mă întreabă dacă sunt de acord ca Bucureștiul să fie condu de primarul general și CGMB. Au dânșii senzația că Bucureștiul este condus de doamna Udrea sau de altcineva?

Diferența între porcăriile astea de întrebări validate de Elena Udrea și un referendum este exact un referendum. Adică, Udrea&Co adresează aici niște curiozități personale ale căror răspunsuri pot fi interepretate în orice fel.

Din punctul meu de vedere, referendumul nu trebuie să conțină decât o singură întrebare și anume:

”Ar trebui ca această propunere să fi adoptată?”, precedetă de propunere. Iar bucureștenii să răspundă da sau nu. Care este propunerea doamnei Udrea? Reiese ea din întrebări? Nu. Cine plătește pentru un referendum cretin? Bucureșteanul.

Și dacă cei care adresează întrebări nu știu să le formuleze, oare vor interpreta  înțelept răspunsurile? Evident că nu. Și de aceea, nu mă duc la referendumul doamnei Udrea. Deși consider că un singur primar care să conducă Bucureștiul este suficient. Dar acesta nu este referendumul meu, în calitate de bucureștean. Acesta este referendumul doamnei Udrea. Nici nu știu dacă măcar s-a născut în București . Și cred că doamna Udrea înțelege mai degrabă probleme statului Monaco decât ale Bucureștiului. Și cred că doamna Udrea e motivată mai degrabă că nu mai încasează ea și soțul atât de mulți bani din parcările Dalli (încredințate direct de către primarul Băsescu domnului Cocoș – presupusul soț al doamnei Udrea) decât de dorința de a face ceva pentru București. Ceva bun mă refer.



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

6 răspunsuri

  1. Pe principiu „sa voteze si romanii din spania/italia pe presedintele romaniei”, eu as propune ca la acest referendum sa voteze toata tara, sau cel putin posibilii candidati ai unei mutari de domiciliu din provincie in bucarest.

    Nu ma intereseaza intrebarile, eu as vota-o direct pe udrea ca primar monogeneral. sa aibe si sotia presedintelui basescu o functie, da? 😛

  2. Pai daca votati 2,3 si 7 cu nu atunci teoretic va fi cum zice Lucian Davidescu: http://www.riscograma.ro/4234/bucurestii-pot-deveni-primul-oras-anarho-capitalist-hai-la-referendum/

    Ar fi chiar interesant :).

  3. Hotii vor face tot ce este posibil ca sa-si asigure accesul la cat mai multi bani.
    Prostii vor facilita asta, fara indoiala. Asta se intampla in tara prostilor de peste 20 de ani.

  4. Mersi Radu ca in timp ce la BNR Isarescu dadea explicatii si Croitoru vorbea despre atacul leului, tmctv ne dadea reportaje cu ce trebuie sa puna romanu pe masa de Pasti. Ca sa nu mai zic de fatuca emotiva care a dezbatut 30 min demisia unui ministru cu o vorbaraie plictisitoare. Ma astept ca la Money Show sa dai selectiv ce-au spus dusmanii tai de la BNR.

  5. Și nu sunt mulțumit nici că impozitele locale s-au majorat de la dublu până la 20 de ori din cauza unor primari de sector cu inteligență discutabilă și unor guvernanți cu lipsa de inteligență confirmată.

    Asta e prea de tot. Pe langa ca impozitele locale la case si masini din RO sunt ridicol de mici (indif. daca sunt bine cheltuite sau nu), sa mai si dezinformezi ca au mai si crescut de la dublu spre de 20 de ori e penibil.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.